Kennissessie Wind op zee, nieuwe businesskansen!

19/10

Op vrijdag 19 oktober organiseren wij de kennissessie Wind op zee, nieuwe businesskansen! 

Wind op zee is volop in ontwikkeling. Voor onze regio bieden de toekomstige windparken, Hollandse Kust Noord en Hollandse Kust Zuid, die voor onze ‘voordeur’ gepland staan veel nieuwe businesskansen en mogelijkheden. Maar over welke kansen hebben we het dan precies? En in hoeverre kan Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) haar leden daarin ondersteunen en deze businesskansen verzilveren? En wat zijn onze gezamenlijke ambities? De afspraken die worden gemaakt tijdens de -nu- lopende Klimaatonderhandelingen richting een Nederlands Klimaatakkoord zullen een grote impact hebben op onze offshore diensten en services. Ook leiden de nieuwe Klimaat-afspraken tot volop nieuwe mogelijkheden voor de leden van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports.

De Nederlandse windenergie op zee sector leverde in 2017 al een economische bijdrage van ongeveer 2 miljard Euro en 6,400 FTE aan arbeidsplaatsen. Dit wordt grotendeels gedreven door de sterke offshore en het maritieme cluster van onze regio. Deze economische bijdrage gaat in de komende jaren zeker toenemen, er worden schattingen gemaakt van 2,2 miljard Euro in 2017 naar 4 miljard Euro in 2030 (direct en indirect services). Daar kunnen wij gezamenlijk een grote bijdragen aan leveren.

Tijdens deze AYOP kennissessie willen we bespreken welke businesskansen er liggen, samen met de wind energie experts van ECHT B.V. onder leiding van Hans Timmers (voorzitter van de Nederlandse Wind Energie Associatie) en Erwin Coolen. En geven we een vooruitblik hoe AYOP jullie daar in kan gaan ondersteunen.

Het event vindt plaats in het Telstar Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid.

Na afloop van deze kennissessie is er een netwerkborrel, de leden van de Telstar Businessclub zullen hierbij aansluiten. Hierna een matchdiner en de leuke wedstrijd SC Telstar - NEC. 

Onze leden zijn van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst! 
Aanmelden kan via de persoonlijke uitnodiging of bij Yolanda Los, yolanda@ayop.com of 06-52852965

Overview agenda
+
Date

Friday 19 October
From 16.00 hour

Location

Telstar - Rabobank IJmond Stadion


Minister van Houtenlaan 123, Velsen-Zuid

Route