Back to news
24/08/20

Offshore Energy 2020, Amsterdam IJmuiden Offshore Ports pavilion / Deelname geannuleerd

Het zijn en blijven onzekere tijden. Op grond van de berichtgeving na de laatste persconferentie van de minister-president is het onwaarschijnlijk dat grote evenementen en samenkomsten van grote groepen in de komende maanden zijn toegestaan. Na uitvoerig overleg binnen het bestuur hebben we besloten onze deelname met het Amsterdam IJmuiden Offshore Ports-paviljoen aan de Offshore Energy beurs in oktober te annuleren. Het was zeker geen makkelijk besluit, maar voor ons gevoel wel de juiste beslissing.

Naar ons inzicht is deelname met een paviljoen een te groot financieel risico voor onze vereniging. Daar komt bij dat wij lagere bezoekers- en exposanten aantallen verwachten door de vele bedrijven die in zwaar weer zitten en het ontregelde internationale vliegverkeer. Uit onze consultatie onder de deelnemende leden blijkt dat er weliswaar behoefte bestaat aan contact met leveranciers en vakgenoten, maar dat men ook twijfelt over het succes van de beurs. Dat laatste wordt ook bevestigd door een paar annuleringen van deelnemers aan het paviljoen.

Het is onze verantwoordelijkheid als vereniging om verstandig met alle uitgaven om te gaan, maar wij zijn ook van mening dat je, waar mogelijk je zakenpartners moet steunen wanneer dit nodig is. Door nu onze deelname te annuleren beperken we het financieel risico voor Amsterdam IJmuiden Offshore Ports en komen wij Navingo met een beperkt deel van de (door hen ook reeds gemaakte) kosten tegemoet. Indien wij langer wachten met het nemen van deze beslissing nemen de annuleringskosten en dus ook het risico voor onze vereniging toe.

Uiteraard staat het onze leden vrij om als individueel bedrijf anders te besluiten en wel deel te nemen aan deze beurs. Wij brengen jullie graag in contact met de juiste mensen bij Navingo.

Heb je nog vragen of kunnen we je ergens mee helpen? Neem dan gerust contact met ons op!

We hopen van harte dat we ons paviljoen in 2021 weer kunnen neerzetten samen met jullie en Navingo.

PS. Op dit moment wordt er vanuit de evenementen brancheorganisatie gewerkt aan een plan van aanpak voor het veilig organiseren van vakbeurzen. Mocht in de komende maanden blijken dat hier vanuit de regering toestemming voor komt en Navingo met een goed alternatief plan komt zullen wij een aangepaste deelname vanuit Amsterdam IJmuiden Offshore Ports serieus overwegen.

Offshore Energy 2020, Amsterdam IJmuiden Offshore Ports pavilion / Deelname geannuleerd 3