Back to news
30/03/20

eWorks biedt gratis e-learning over het tegengaan van verspreiding van coronavirus

eWorks, lid van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) heeft de koppen bij elkaar gestoken om te kijken hoe zij als bedrijf kunnen bijdragen aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Het bedrijf combineert meer dan twintig jaar e-learning ervaring met de technische kennis van de Meemaken Group. Een gratis e-learning programma over het tegengaan van de verspreiding van het coranavirus was een voor de hand liggend idee.

Meer dan ‘handen wassen en afstand houden’
De mensen in de zorg werken keihard, leerkrachten en docenten hebben razendsnel de omslag naar online onderwijs moeten maken, de hulpdiensten staan in de vuurlinie, de daadkrachtige politiek en RIVM draait ‘overuren’ en bedrijven zoeken naar creatieve oplossingen om de business zo goed als mogelijk voort te zetten. Martijn Wijnberg, COO eWorks: “Iedereen draagt zijn steentje bij en de afgelopen week hebben wij als team bedacht wat wij kunnen doen. Ons vak is online kennis overbrengen, dus hebben wij een korte e-learning gemaakt om te helpen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dagelijks veranderen de inzichten en met onze tools kunnen we die meteen verwerken.” In de e-learning zijn niet alleen de al bekende tips opgenomen als handen wassen en afstand houden, maar ook minder bekende. Bijvoorbeeld dat het virus zich ook kan verspreiden via een bedieningspaneel of gereedschap. En waar je aan moet denken als je met handschoenen werkt of als je gaat roken.  De e-learning daagt je uit om aan te geven wat je al weet, maakt je bewust van risico’s en komt met praktische tips om hier mee om te gaan.

Delen, delen en nog eens delen
De e-learning wordt gratis via de website aangeboden. Martijn: “Wij zouden alle AYOP-leden willen vragen om dit met hun collega’s én vrienden en familie te delen. Hoe meer mensen op de hoogte zijn, hoe sneller we dit tijdperk achter ons kunnen laten. Meer dan ooit geldt ‘sharing is caring’. ”

Safety Awareness Training in de context van alledaags werk
eWorks is een jonge en dynamische organisatie voor innovatieve en veelal digitale leeroplossingen. Martijn: “Met onze HSE-oplossingen dragen we bij aan een risicobewuste cultuur. Door onze programma’s worden medewerkers zich steeds bewuster van risico’s en interne kwaliteitsnormen. De programma’s focussen niet alleen op kennis, maar vooral op bewustwording en daadwerkelijke gedragsverandering. Zeg maar Safety Awareness Training in de context van alledaags werk.” De veiligheidsoplossingen variëren van veiligheidstrainingen met VR, games, e-learning en on-the-job interventies met de DareToCare safety app tot het voorbereiden van medewerkers op het TCVT- en VCA-examen.

eWorks biedt gratis e-learning over het tegengaan van verspreiding van coronavirus 3