Back to news
08/08/19

De toekomst van de maak en onderhoudsindustrie

In 2030 is Techport dé excellente economische regio van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie. Waarom? Een concentratie van innovatieve industrie vindt plaats in de IJmond. Meer dan 5.000 middelbaar opgeleiden hebben een technisch beroep in deze regio. En dat aantal neemt sterk toe, mede door de groei van offshore wind.

AAN DE ANDERE KANT
Banen veranderen en talent wordt schaarser. Vacatures voor technische beroepen zijn enorm. Er zijn steeds minder jongeren, door demografi sche ontwikkeling. Bovendien kiezen nog steeds te weinig jongens en meisjes voor een toekomst in de technologie. En daardoor is het aandeel opgeleiden in techniek veel te laag om te voldoen aan de vraag.


SAMENWERKEN AAN DE TOEKOMST
Deze complexe uitdaging is op te lossen door slim samen te werken. Techport is een sterk regionaal ecosysteem van ondernemers, onderwijs en overheid. Samen werken we aan innovatie, een gezonde arbeidsmarkt, een actueel en uitdagend opleidingsaanbod en voldoende technologisch talent. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, nemen wij je tijdens het Techport
Netwerkevent mee in de toekomst van de maak- en onderhoudsindustrie.
Wij inspireren je, laten de resultaten zien van sterke samenwerkingen in deze regio tussen scholen en bedrijven én (niet geheel onbelangrijk): we bieden je de kans om mee te doen!


Noteer 9 oktober 2019 van 14.30 tot 19.00 uur in je agenda.
Half augustus ontvang je het programma en kan je je aanmelden. Kom op, doe mee!
Het Techport Netwerkevent is onderdeel van de Techport Technologieweek.
Een week waarin alle jongeren en docenten uit de regio zien en ervaren wat de kansen en mogelijkheden zijn in de technologie.


9 OKTOBER 2019
POWERED BY:
TECHPORT NETWERK