Back to events
Location

Teams

Date

15/09/20 15:00

AYOP-BUSINESS CALL: NEPTUNE ENERGY – TOEKOMST E&P INCL. DECOMMISSIONING

We zijn verheugd dat Lex de Groot, Managing Director van Neptune Energy Netherlands B.V., zijn rol in de energietransitie wil toelichten tijdens de AYOP-Business Call op dinsdag 15 september. Lex zal ingaan op de decommissioning plannen van Neptune Energy en uitleggen hoe ze met de komst van nieuwe energiebronnen een ‘best of both worlds’ situatie gaan creëren.  

De Noordzee speelt een sleutelrol in het realiseren van een klimaatneutraal energiesysteem dat betrouwbaar en betaalbaar is. Eerder al met de olie- en gasproductie en nu in toenemende mate met hernieuwbare energie. Denk daarbij aan grootschalige productie van windenergie, mogelijkheden voor waterstof en ondergrondse CO2-opslag.  Door de transitie naar duurzame energie en het naderen van het einde van de economische levensduur van bestaande olie- en gasplatformen, wordt er de komende jaren flink geïnvesteerd in meer wind op zee, modificatie en elektrificatie van bestaande platformen en ontmanteling van oude platformen.

De Nederlandse Noordzee telt 160 bestaande olie- en gas platformen, waarvan een groot aantal het einde van de economische levensduur nadert. De sector staat voor een grote operatie om deze infrastructuur te hergebruiken of te ontmantelen. Nieuwsgierig hoe? Neem dan deel aan onze business call!

Deelnemen
Deze sessies zijn exclusief voor AYOP-leden.